Beste smartwatch – Koopgids

Beste smartwatch – Koopgids

// Wearable

Laatst geüpdatet op:

de beste smartwatch van dit moment ligt op bank naast smartphone

Het kiezen van de beste smartwatch van dit moment kan nog een hele opgave zijn. In deze koopgids hebben wij daarom de beste exemplaren voor je op een rijtje gezet!

Top 4 smartwatches vergelijkingstabel

#VoorbeeldProductBeoordeling
1Samsung Galaxy Watch - kleinSamsung Galaxy Watch4.5 out of 5 starsBEKIJK PRIJS
2Apple Watch Series 4 - kleinApple Watch Series 45 out of 5 starsBEKIJK PRIJS
3Fitbit Versa - kleinFitbit Versa4.5 out of 5 starsBEKIJK PRIJS
4Garmin Viviactive 3 - kleinGarmin Viviactive 34.5 out of 5 starsBEKIJK PRIJS

jonge mannelijke jogger met smartwatch, rood shirt, blauwe sportbroek en sportbril in bergenWe leven in een maatschappij waar op tijd komen erg belangrijk is en ook erg op prijs wordt gesteld. Tijd is namelijk geld.

Daarom hoort bij je dagelijkse outfit het dragen van een horloge. En wil je met je tijd mee gaan, dan is je horloge toe aan vervanging en wel door een smartwatch die past bij jou.

Dan kun je bijna niet meer te laat komen omdat er zoveel andere prettige functies op zitten waardoor je constant op je nieuwe horloge wilt blijven kijken.

Waarom is het hebben van een smartwatch een must?

Wil je bij de tijd blijven en tegelijkertijd met je tijd meegaan, dan kies je voor een smartwatch. Deze doen tegenwoordig qua prijs niet onder voor een ‘normaal’ horloge.

En daarbij komt dat hij zoveel meer functies heeft dan alleen het laten zien van de tijd. Het is een verlengstuk van je smartphone geworden.

Hij verteld je zonder op je telefoon te hoeven kijken wanneer er een bericht is binnengekomen en geeft aan wanneer er een inkomende oproep verschijnt.

Ben je erg met je gezondheid bezig, dan kan dit device in sommige gevallen daarop inspelen. Hij geeft aan hoeveel stappen je per dag zet, hoe je hartslag functioneert en hoeveel calorieën je verbruikt.

close-up van man in blauwe spijkerjack die zijn witte smartwatch bekijktVind je het belangrijk om te weten hoe je slaapritme is, dan zit daar tegenwoordig de mogelijkheid op om dat bij te kunnen houden.

Het ene model is de ander niet, dat hangt ervan af waar je hem voor wilt gebruiken en hoeveel geld je eraan wilt besteden.

Vanwege deze redenen zul je voordat je overgaat tot de aanschaf van een nieuw model, moeten weten waar jouw smartwatch aan moet voldoen.

Voorkeuren die helpen bij de keuze van het juiste product

Zonder een smartphone heb je bijna niets aan een smartwatch. Je hebt er veel meer plezier van als je beiden combineert want zo kun je er optimaal gebruik van maken.

Vaak moet je de twee devices wel bij elkaar in de buurt houden als je inkomende oproepen wilt kunnen beantwoorden.

Sommige functies kunnen op een later moment met elkaar gesynchroniseerd worden zoals het weergeven van je dagelijkse stappen en andere dagelijkse metingen.

close-up van vrouwelijke arm die telefoonnummer intypt op smartwatchVoordat je tot de aanschaf over gaat van het model waar je het meest positief over bent, zorg dan wel dat hij bij je smartphone past.

Niet alle devices werken namelijk samen. Sommige smartwatches werken alleen via het besturingssysteem Android of via het besturingssysteem van Apple.

Veel van de data die erop wordt opgeslagen bevatten net als op je smartphone persoonlijke gegevens. Als je dit belangrijk vindt, zorg er dan voor dat dit ook op jouw aankoop mogelijk is.

De meeste modellen zijn beveiligd met een code zodat je gegevens zo goed mogelijk beschermd zijn voor anderen.

Andere functies of applicaties die jouw voorkeur kunnen hebben, zijn de mogelijkheid tot het afspelen van muziek of het kunnen bepalen van je locatie.

Vind je het uiterlijk belangrijk, of de mogelijkheid tot het veranderen van je screen? Dit zijn allemaal opties die mogelijk zijn.

Je kunt besluiten om mee te gaan met de steeds vernieuwde productie van deze devices maar dat hoeft niet.

Door middel van updates van het besturingssysteem en de vele applicaties, blijft jouw toestel up-to-date. Houdt deze updates in de gaten wil je niet constant het nieuwste model willen kopen.

Nu je een idee hebt van wat je persoonlijke voorkeuren zouden kunnen zijn, hebben we een aantal beste smartwatches voor je uitgekozen van dit moment.

De beste smartwatch reviews

1. Samsung Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch

Bekijk op CoolBlue.nl

Samsung is een van de koplopers als het gaat om de ontwikkeling van technische snufjes. Daarom is het niet vreemd dat ze in deze lijst voorkomen.

Aangezien Samsung ook heel wat smartphones op de markt heeft gebracht zijn de smartwatches van dit merk heel goed met elkaar te koppelen omdat ze op hetzelfde besturingssysteem draaien.

Je verbindt ze heel makkelijk met elkaar met behulp van Bluetooth. Op deze manier ben je minder afhankelijk van je smartphone.

Deze Samsung Galaxy Watch geeft namelijk alle informatie aan je door die je wilt weten. Je agenda komt erin tevoorschijn zodat je weet hoe je dag verloopt.

Wil je weten wat het weer die dag doet, geen probleem. Deze applicatie wordt er ook op weergegeven. Net als het weergeven van berichten of inkomende oproepen.

Dit kan niet aan je aandacht ontsnappen aangezien dit kenbaar gemaakt kan worden door middel van geluid, trillingen of via een lichtalarm.

Aan het eind van de dag kun je bekijken hoeveel stappen je gezet hebt en hoeveel calorieën je hebt verbruikt.

Hij beschikt over een GPS-navigatie en route registratie wat ideaal is als je hem intensiever voor sportactiviteiten wilt gebruiken. Maar dat is nog niet alles.

Hij beschikt namelijk ook over verschillende sportprofielen zodat hij te gebruiken is bij verschillende workouts. Doordat hij waterdicht is, kun je hem tijdens het zwemmen ook omhouden.

Met het Gorilla Glass SR+ saffierglas kunnen er bijna geen krassen op het scherm komen.

Voordelen

 • Hij heeft een lange batterijduur waardoor hij pas na een aantal dagen opgeladen hoeft te worden (na gelang het gebruik).
 • Veel applicaties kunnen op het horloge worden gebruikt zonder hulp van de smartphone.

Nadelen

 • Hij is vrij dik en groot van formaat.
 • Hartslagmeter werkt nog niet optimaal.

Eindoordeel:

Een groot pluspunt van deze Samsung Galaxy Watch is dat hij zowel op het besturingssysteem van Android en iOS kan draaien.

Vanwege deze mogelijkheid maakt het niet uit aan welke smartphone je het horloge koppelt. Er zijn genoeg applicaties voor te downloaden zodat je hem kunt personaliseren.

Luister je graag muziek dan heb je de mogelijkheid om met behulp van de standalone Spotify functie naar je favoriete muziek te luisteren zonder je telefoon in de buurt te hebben.

Het een fijn toestel met veel gebruiksgemakken en is makkelijk te bedienen.

Er zijn uiteraard nog functies die verbetering kunnen gebruiken maar door regelmatig de updates in de gaten te houden hoeft dit geen probleem te zijn.

2. Apple Watch Series 4

Apple Watch Series 4

Bekijk op CoolBlue.nl

Natuurlijk mag ook Apple niet in deze koopgids ontbreken.

Apple is continue in beweging om zijn producten aan te passen aan de gebruiker en probeert waar dan maar ook verbeteringen toe te passen.

Zo ook met de productie van de watches. Deze Apple Watch Series 4 heeft een groter scherm zodat er meer vanaf gelezen kan worden en zit er bijna geen rand meer omheen.

Dit horloge laat je zien wie je belt aan de hand van de Caller ID. Je kunt niet alleen berichten ontvangen maar ook berichten versturen.

Je kunt een snelkoppeling maken naar je favoriete contactpersoon wat het makkelijker maakt om te bellen.

Dagelijkse activiteiten worden gemeten zoals de afstand die je aflegt, de stappen die je op een dag zet, hoe je slaappatroon is en het geeft je hartslag weer.

Deze hartslagmeting wordt gemeten met behulp van de elektrische hartslagmeter die je een notificatie stuurt bij een lage of hoge hartslag.

De Apple Watch is waterdicht wat hem ideaal maakt voor zwemmen of andere sporten zoals hardlopen. Met de GPS-sensor kun je navigeren en je route registreren.

Een interessante functie die erop zit is de valdetectie. Je watch herkent wanneer je valt en kan vooraf ingestelde personen inschakelen.

Ook aan het uiterlijk is gedacht aangezien je van bandje kunt wisselen maar ook de wijzerplaat zelf kunt instellen. Je bepaalt van tevoren van welke apps je de informatie wilt zien op de wijzerplaat.

Voordelen

 • Hij heeft een helder en groot scherm.
 • Werkt snel en werkt goed samen met de andere Appleproducten.

Nadelen

 • Hij is duur in aanschaf.
 • De batterijduur valt tegen.

Eindoordeel:

Apple werkt op het iOS besturingssysteem waardoor de Apple Watch goed samenwerkt met de iPhone.

Maar dit device is zo gemaakt en zo functioneel dat je de smartphone er niet vaak bij hoeft te houden. Zelfs de GPS werkt zonder de telefoon bij de hand te hebben.

Hij werkt snel en met de 16 GB aan geheugen kun je er aardig wat applicaties bij opzetten. Dat is vooral handig als je hem gebruikt bij het sporten. Er past voldoende muziek op die je kunt afspelen.

Notificaties als inkomende berichten of telefoongesprekken kunnen via een trilling, geluids- of lichtalarm ontvangen worden.

Ondanks de prijs is het een duurzaam product waar je heel lang plezier van kunt hebben, mede dankzij de vernieuwingen die zijn aangebracht in deze Apple Series 4 versie.

3. Fitbit Versa

Fitbit Versa

Bekijk op CoolBlue.nl

Dit model is de goedkoopste in de lijst van beste smartwatches. Ondanks dat Fitbit een wat onbekend merk op het gebied van elektronica is, zijn ze hét merk als het gaat om het tracken van jouw activiteiten.

De meetapparaatjes die zij ontwikkelen meten je activiteiten van de dag en daarnaast heb je de mogelijkheid om muziek af te spelen.

De Fitbit Versa is geschikt voor een fitte leefstijl aangezien deze watch je helpt om je eigen lichaam beter te leren kennen en zo bewuster te leven.

De stappen die je zet, je hartslag, je snelheid, je calorieverbranding; alles wordt gemeten en bijgehouden.

Het horloge gebruikt het GPS-signaal van je smartphone om je snelheid en afstand nauwkeurig te meten. Dit is ideaal als je graag hardloopt of fietst.

Gebruik je hem even niet voor het sporten, dan kun je naast het aflezen van de tijd je berichten en notificaties van inkomende telefoongesprekken ontvangen.

Wil je weten hoe je dag er uitziet, dan kun je ook je agenda erop bekijken.

Via een bluetooth verbinding luister je je favoriete muziek af want muziek kan niet ontbreken op jouw device, je kunt er maar liefst 300 nummers aan toevoegen!

De watch is er een die je dag en nacht om zou kunnen houden. Zowel tijdens het werk als tijdens het sporten.

Hij gaat tot maar liefst 50m onder water, wat het meteen geschikt maakt voor de onderwatersporters.

En tijdens het slapen volgt de Fitbit Versa je slaappatroon en weet je de volgende dag hoe je geslapen hebt.

Hij heeft misschien niet zoveel functies als de bekendere merken maar hij doet zeker niet onder. Het hangt er namelijk helemaal vanaf waarvoor je hem wilt gebruiken.

Voordelen

 • Handig in gebruik met name voor sporters.
 • Lange batterijduur.
 • Geschikt voor gebruik onder water.

Nadelen

 • Bandjes zijn onhandig om te wisselen.
 • Hij heeft geen GPS-sensor.

Eindoordeel:

De Fitbit Versa werkt samen met het besturingsysteem van Android en iOS.

Aangezien het de GPS van je smartphone gebruikt moet je deze wel altijd bij je dragen als je een app gebruikt met deze functie.

Door de meetfunctie op het apparaat is het makkelijk bij te houden hoe het verloop van je sportactiviteit gaat.

Dit doe je aan de hand van de Fitbit app die je erbij moet downloaden om deze functies te kunnen activeren.

Hij doet wat het moet doen, de watch ontvangt berichtjes en inkomende telefoongesprekken. Je kunt daar alleen niet op antwoorden via dit device. Daar heb je je telefoon voor nodig.

Deze Fitbit Versa is makkelijk in gebruik en staat door dit gebruiksgemak dan ook in onze lijst.

4. Garmin Viviactive 3

Garmin Viviactive 3

Bekijk op CoolBlue.nl

Garmin ken je voornamelijk van de productie van GPS-apparaten. Waar je je ook maar bevindt, je kunt voor navigatie altijd op Garmin vertrouwen.

Als je op de weg bent, aan het wandelen of aan het sporten, Garmin heeft sporthorloges en gps-apparatuur ontwikkelt om het je bij elke activiteit gemakkelijk te maken.

De Garmin Vivoactive 3 watch is geschikt voor de actieve sporter. Om je lichaam zo goed mogelijk in de gaten te houden biedt het inzicht in je calorieverbruik maar ook in je fitness- en stresslevel aan de hand van de hartslagmeter.

Door de ingebouwde GPS-functie kun je zien welke afstand je gelopen of gefietst hebt, je locatie zien en ook je aangehouden tempo.

De handige apps die je kunt downloaden op je smartphone, helpen je bij het uitvoeren van je favoriete sport.

Met de Garmin Coach in de app word je gemotiveerd om meer te doen en om op die manier je doelstelling te behalen. Deze Garmin coach is bereikbaar met Garmin Connect.

Maar ook voor je dagelijkse activiteiten die je naast het sporten uitvoert is dit device handig in gebruik. Je kunt er namelijk notificaties op ontvangen van zowel inkomende oproepen als berichtjes.

En met de accuduur van ongeveer 7 dagen kun je hem dag en nacht dragen.

Voordelen

 • Goede kwaliteit
 • Geschikt voor de sporters.
 • De ingebouwde GPS-sensor werkt nauwkeurig.

Nadelen

 • De watch beschikt niet over spraakbesturing.

Eindoordeel:

Deze Garmin Vivoactive 3 smartphone is geschikt voor elke soort van sporter, of je nu een beginner of een ervaren sporter bent.

Hij heeft een uitgebreid scala aan sportapps die je activiteiten vast legt. In samenwerking met de Garmin Coach hoef je niet het gevoel te hebben dat je alleen sport.

Natuurlijk kun je er meer mee dan alleen sporten.

Ook klokkijken en inkomende berichten en telefoontjes krijg je te zien.

Hij ziet er op het eerste gezicht uit als een degelijk en mooi horloge maar als je verder kijk dan kom je tot de ontdekking dat het een smartwatch is met talloze functies erop.

Van Garmin kun je niet anders verwachten dan dat er ook een ingebouwde GPS in zit. Gegevens worden vastgelegd die je kunt bekijken via je smartphone. Het besturingssysteem is geschikt voor Android of iOS.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste smartwatch van dit moment?

De beste smartwatches volgens TheGadgets in willekeurige volgorde zijn:

 1. Samsung Galaxy Watch
 2. Apple Watch Series 4
 3. Fitbit Versa
 4. Garmin Viviactive 3

Wat is de beste smartwatch met Android?

De Samsung Galaxy Watch, Garmin Viviactive 3 of de Fitbit Versa zijn een goede keus om aan te schaffen.

Wat is de beste smartwatch met iOS?

De Apple Watch Series 4, Garmin Viviactive 3 of de Fitbit Versa zijn een goede keus om aan te schaffen.

Hoe kies ik de juiste smartwatch?

Het eerste waar je naar moet kijken is op welk besturingssysteem (OS) je smartphone draait. Daarna kies je een smartwatch die compitabel is met hetzelfde besturingssysteem.

Zodra je dit hebt uitgezocht is het zaak om te kijken welke functies je nodig hebt en wat je budget is.

Als je dit alles op een rijtje hebt kies je de smartwatch die aan alle eisen voldoet.

Conclusie

serveerster in restaurant houdt betalingsapparaat vast terwijl klant betaald met iphone smartwatch om polsEr zijn, zoals je hebt kunnen zien in de lijst, voldoende opties waar je uit kunt kiezen die bij jouw persoonlijke gebruik ervan past.

Aangezien het een behoorlijke uitgave is, wil je er optimaal gebruik van kunnen maken en zo nodig er een aantal jaren plezier van kunnen hebben.

Beschouw het als een verlengstuk van je telefoon, en dat is vooral handig als je niet zonder je smartphone kunt.

Met behulp van dit device kun je zien wie je belt en wie je een bericht stuurt.

Sommige modellen laten toe dat je zonder gebruik van je telefoon het gesprek kunt beantwoorden of een bericht terug kunt sturen.

Als je graag sport, dan kun je je keuze daarop baseren. De een heeft wat uitgebreidere mogelijkheden voor bij het sporten als de ander.

Zelfs als je graag muziek afspeelt moet je daar rekening mee houden bij je keuze voor het juiste apparaat. De een functioneert zonder smartphone, de ander kan alleen opgeslagen nummers afspelen.

Waar let je op bij de aanschaf van een goede smartwatch?

Je nieuwe aanwinst functioneert het beste bij het besturingssysteem waar je telefoon op draait. Dat kan Android of iOS zijn, of in de nieuwere modellen Google Chrome.

Een aantal merken hebben ervoor gezorgd dat de watch op beide systemen gebruikt kan worden, maar de voorkeur gaat toch naar het in het bezit hebben van een gelijk merk.

Er kunnen functies op zitten die je helemaal niet nodig hebt. Bedenk dus bij voorbaat waarom je de watch wilt gebruiken.

Want net als dat er functies op kunnen zitten die je niet nodig hebt, geldt ook het tegenovergestelde. Je wilt misschien een bepaalde applicatie gebruiken die het uitgekozen model niet ondersteund.

Voor het bedrag dat jij ervoor uit wilt geven en met de functies die jij gaat gebruiken, vind je de beste smartwatch die aan al jouw eisen voldoet.

Scroll Up